Célcsoportjaink


Ötletgazda

Van egy szuper ötletem. Találtam egy olyan problémát, amire eddig nem volt megfelelő megoldás. Szeretném, ha az ötletem megvalósulna ezért szükségem van egy csapatra, aki megtervezi a koncepció formatervét. Tudom, hogy milyen funkciókat szeretnék, ismerem a leendő vásárlók igényeit és a piacon kapható hasonló, vagy konkurens termékeket.

Gyártó

A cégemnek jól megfogalmazható termékpalettája van, amibe új terméket szeretnénk beilleszteni. Egy új terméket, esetleg egy termékcsaládot szeretnénk bevezetni a piacra, de az is lehet, hogy a korábbi sikeres termékeinknek a design-ját szeretnénk frissíteni. Adott egy bejáratott gyártósor és gyártástechnológia, ehhez kell a tervezést igazítani. Szükségünk van egy csapatra, aki jól lát a piacon, kreatív és hosszútávon lehet velük együttműködni. Érti a termékeinket, új látásmódot hoz be a projektekbe, és ha szükséges, képes a designban alkalmazkodni. Van, hogy kész műszaki megoldással rendelkezünk, amihez egy funkcionális, ergonomikus és esztétikus „burkolatot” kell tervezni.

A sikerhez vezető közös munka lépései


ELSŐ KONZULTÁCIÓ

Személyes vagy video-chates megbeszélés a megrendelővel. Cél, hogy minél jobban feltérképezzük a leendő feladatot, hogy az ajánlatunkban pontosan meg tudjuk határozni a tervezés szakaszait, az árat és a határidőket (projekt ütemezés). Egy kérdőíven végighaladva célirányos kérdéseket teszünk fel, közösen körvonalazzuk a projektet. Meghatározzuk a tervezési feladat típusát, legyen az burkolattervezés vagy egy eddig még nem látott termék fajta fejlesztése. Ezen a konzultáción rögzül a koncepció és az összes témaindító részlet.

Eredmény: Egy tételes árajánlat 3 munkanapon belül

BRIEFING

Benchmark, konkurens, helyettesítő termékek feltérképezése, minél jobban elmerülünk a témában, többször is konzultálunk a megrendelővel, hogy pontos brief-el álljunk neki a tervező munkának; amennyiben szükség van piaci felmérésre, részletes piackutatásra azt szakértő partnercég végzi el, ez nem képezi a design feladatkörét. Például az Ötletgazda által vázolt koncepciónál mindenképpen szükséges elvégezni a tervezés előtt. A briefing folyamat eredménye egy minden részletre kiterjedő feladatleírás, amely meghatározza a tervezendő tárgyat.

Eredmény: Profeszionális Brief

KONCEPCIÓ

A koncepciók kidolgozása több fontos folyamatból áll: egyéni ötletelés, brainstorming és skiccelés. Ennél a szakasznál összeülnek a tervezők és a feladat fókuszában lévő speciális területek szakértői. Több körös brainstorming eredményeként létrejönnek az egymástól jól elkülönülő koncepciók. A skicc folyamat nem más, mint amikor egy tapasztalt tervező kézi rajzokon prezentálja a különböző design irányokat, koncepciókat.

Eredmény: Első riport / Koncepció terv + szakértői javaslatok

3D MODELL

Ha a megrendelővel közösen kiválasztottuk az igényeknek legmegfelelőbb formatervet, elkezdjük felépíteni a háromdimenziós látványtervet az általunk használt CAD szoftverben. Feladattól függően fotó realisztikus látványtervekkel, kiegészítő szerkezeti rajzokkal vagy opcionálisan animációval prezentálunk. Együttműködünk a gyártó vagy az ötletgazda műszaki fejlesztőivel, ezen folyamat alatt különösen fontos a gördülékeny kommunikáció és a gyors reakció idő mindkét fél részéről.

Eredmény: Második riport – A tervezési fázis lezárása

PROJEKT MENEDZSMENT

A véglegesített formaterv műszaki dokumentációjának felügyelete, így tudjuk garantálni, hogy a termék design 98%-os hasonlósággal megvalósuljon. Itt a tervező és a projekt menedzser folyamatos konzultációban van fejlesztőkkel. Végig kísérjük a prototípus elkészültét, ellenőrizzük a teszt szériákat és a tömeggyártást.

Eredmény: Prototípus / Próba széria / Sorozatgyártás

ÁTADÁS

A tervezés alatt megszerzett tapasztalatot a leendő projektjeinknél kamatoztatjuk, a lezárult tervezés összes dokumentációját (cad modell, renderek – fotórealisztikus látványok) átadjuk a megrendelőnek, továbbá a saját szerverünkön archiváljuk amely biztonsági mentésként is szolgálhat az ügyfeleink számára.

Eredmény: Boldog ügyfél

PÁLYÁZATI ANYAG ELKÉSZÍTÉSE

Pályázatokhoz, prezentációkhoz grafikus csapatunk elkészíti a projektet bemutató oldalakat a kívánt formátumban, valamint igény szerint látványos videó is készülhet a prezentációs anyagból.

Eredmény: A terméket bemutató Pdf és egy látványos animáció

A FORMATERV TOVÁBBI TÁMOGATÁSA

A formatervezett termék piaci sikeréhez szükség van egy megfelelően kialakított brandre is. Az egyedi név, logó és szlogen kiválasztása mellett az arculati egységbe illeszkedő csomagolástervezés, brosúra és weboldal készítés, illetve online/offline hirdetés szerkesztése is fontos és sokak által igényelt elemei integrált marketingszolgáltatásunknak. A személyes eladást támogató testreszabott display és egyéb retail eszközök használata szintén hasznos és cégünk kínálatában elérhető. A termék életciklusainak különböző fázisaiban szükséges a képi dokumentáció: a koncepció fázisban 3D látványok, késztermék esetén pedig termékfotók. Ez a holisztikus tervezési folyamat a garancia arra, hogy a termék egységes, professzionális megjelenéssel kerül piacra.

Eredmény: Brand vagy projekt arculat, termékfotók, reszponzív website vagy webshop, a terméket bemutató brosúra, csomagolásterv, a terméket kínáló display, kiállítási stand

Ízelítő a munkáink közül


RÓLUNK

A Remion Design 2014 óta működő ügynökség, amely a designstúdiók legfrissebb generációját testesíti meg. Egyszerre foglalkozik ipari formatervezéssel, branding-gel, UI/UX design-nal és tárgyfotózással.

 ELÉRHETŐSÉGEINK

+36 70 905 8384
contact@remiondesign.com
1027 Budapest, Margit krt. 50-52. Fsz. 7.

TOVÁBBI OLDALAINK

branding.remiondesign.com
photo.remiondesign.com