Műanyag 3D nyomtatás / SLAműgyanta alapanyagból


A Sztereolitográfia, vagyis az SLA eljárás olyan 3D-s nyomtatásos technológia, amely során UV fényre keményedő fotópolimer gyanta használatával a lézer keményíti ki a rétegeket. Ennek az eljárásnak az előnyei főként a kisebb méretű modellekben rejlik. Sima felületű és részletesebb alkatrészek tudnak elkészülni továbbá a formaterv ellenőrzésére használható. Az alapanyagok széles választéka miatt korlátozottan funkcionális tesztelésre is alkalmas, de jellemzően makettek, jigek és rögzítők, öntőformák, mester példányok, fogászati modellek és kisebb darabszámú sorozatok nyomtatására használják.

SLA típusú ipari 3D-s műanyag nyomtatási technológiával:
Nyomtatható maximális méret: 2080 x 680 x 780 mm

Műanyag 3D nyomtatás / SLSPA alapanyagból


A Lézer Szinterezés, vagyis az SLS eljárás olyan additív technológia, amely során rétegről rétegre terített PA porszemcséket lézer energiával olvasztja össze, az anyag választékban megtalálható az alumíniummal és üvegszállal töltött Poliamid is. Ezzel az eljárással tartós és teljesen funkcionális prototípusok vagy kisebb sorozatok is megvalósíthatóak. Ez a technológia remek tulajdonságai révén megközelíti a fröccsöntött alkatrészek terhelhetőségét, így tesztelésre, beépítésre, és végleges használatra is alkalmas.

SLS típusú ipari 3D-s műanyag nyomtatási technológia.
Nyomtatható maximális méret: 630 x 310 x 540 mm

Fém 3D nyomtatás / DMLS alumínium, acél, titán alapanyagból


A Direct Metal Laser Sintering, vagyis a DMLS eljárás olyan ipari gyors prototípus eljárás,  amely során rétegről rétegre terített fém porszemcséket egy koncentrált nagy energiájú lézerrel olvasztja össze, az anyag választékban megtalálható az alumínium (AlSi10Mg), acél 316L (1.4404), Maraging Steel szerszám acél MS1 (1.2709), Titán (TiAl6V4) alapanyagok is. Az alkatrész tulajdonságai megegyeznek a hagyományos úton előállított, azonos összetételű kereskedelmi forgalomban kapható ötvözetek tulajdonságaival. Az épített alkatrész a hagyományos anyagokkal megegyező módon hőkezelhető, forgácsolható, hegeszthető és bevonatolható. Ezzel az eljárással a bonyolult formabetétek, merev burkolatok és formakövető belső hűtőkört tartalmazó szerszám betétek is kivitelezhetőek.

Alumínium típusú ipari 3D-s fémnyomtatás, DMLS:
AlSi10Mg (nyomtatható maximális méret: 480 x 260 x 325 mm)

Acél típusú ipari 3D-s fémnyomtatás, DMLS:
316L (1.4404) (nyomtatható maximális méret: 230 x 230 x 235 mm)

Titán típusú ipari 3D-s fémnyomtatás, DMLS:
TiAl6V4 (nyomtatható maximális méret: 230 x 230 x 235 mm)

3D Szkennelés / Ipari méréstechnika & 3D digitalizálás


A 3D szkennelési szolgáltatásunk pontos és költséghatékony megoldást biztosít számos különböző alkalmazási területen, ha szkennelésről van szó, akkor legyen az bármekkora, az aprótól a nagyobb méretű tárgyig, melynek a nagyfelbontású, nagypontosságú digitalizálása lehetséges. A mérések eredménye, különböző nézetekből összerendezett, olyan 3D-s adat (X-Y-Z koordinátájú mérési pontokból álló pontfelhő) amely már több területen is felhasználható, mint például a minőségellenőrzés vagy a további áttervezés (Reverse Engineering). Ezen szolgáltatásokhoz illeszkedő STL file-t biztosítunk.

Több éves tapasztalattal rendelkezünk az alkatrészek és termékek 3D szkennelésén alapúló gyártási/szerelési minőség ellenőrzésében, és a meglévő vagy sérült, esetlegesen törött alkatrészek áttervezési, újragyártási célú szkennelésében és visszamodellezésben.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek