Érintésmentes Nyitógomb Alkatrész és a rá épülő termék fajták prototípusa


2020-1.1.1-KKV-START-2020-00213

19405542Ft

Támogatás összege (Ft)

32342570Ft

Projekt összkötsége

60%

Támogatás mértéke

A pályázat keretein belül megvalósuló fejlesztés célja egy speciális gomb alkatrész tesztelhető prototípusának megvalósítása. Az új gomb innovációja abban rejlik, hogy annak működtetése nem igényli a fizikai kontaktust. Ezért ez a gomb és a rá épülő termékcsalád használata meggátolja az érintéssel fertőző vírusok terjedését.
A Hazánkban jelen időszakban is gyorsan terjedő COVID 19 és annak mutációi ellen prevencionális védelmet tud nyújtani a fejlesztés eredménye. A gomb típusra épülő termékcsalád az idős generációt is tudja segíteni, mivel kinézetében egy gombra hasonlít és nem egy digitális kijelzőre vagy érrendszer szkennerre épül. Utóbbiak kiskereskedelmi ára és telepítési költsége is sokszorosa a fejlesztendő gomb fajtára épülő termékeknél. A legjobb példa erre az új gomb típussal szerelt kapucsengő rendszer, amely a kaputelefon melletti klaviatúrából, kapucsengőből, ajtónyitóból és lámpakapcsolóból áll.
A KKV Start pályázat által nyújtott lehetőséget ezért a koncepció alapegységének számító gomb alkatrész kifejlesztésére és annak a működőképességének a bebizonyítására szolgáló kaputelefon klaviatúra prototípus legyártására használjuk föl. A pályázat alatt megvalósuló prototípus további hozzáadott értékkel is rendelkezik, amelyet a speciális funkció és műszaki lehetőségek által elérhető esztétikai lehetőségekben rejlik. A formatervezés által hozzáadott érték piaci előnyt is képes generálni a megfelelő sales stratégia alkalmazása mellett. A Remion Design Stúdió a saját know-how-ját felhasználva egy olyan célt tűzött ki maga elé, amely valós megoldást tud nyújtani a COVID-19 vírusfertőzés vissza szorítására és terjedésének megakadályozására. A projekt eredményét illetően konkrét piaci érdeklődés mutatkozik, amely biztosítja a projekt rövid időn belül történő megtérülését. A projekt a vállalat budapesti székhelyén valósul meg, magyar fejlesztők, kutatók bevonásával. A projekt 2020. október 1.-jén indult és várhatóan 2021. szeptember 30-án zárul.

A 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00213 a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, KKV START INNOVÁCIÓ (2020-1.1.1-KKV START) pályázati felhívás keretében pályázati program finanszírozásában valósul meg.