Az Árajánlat adás folyamata


Kezdetben meghallgatjuk a leendő megrendelő által elmesélt termékötlet történetét és az eddig megszerzett tapasztalatainkat felhasználva hozzá írjuk a leendő sorozatgyártáshoz szükséges sorokat.

Így elkezd létre jönni egy tételes árajánlat, amely a fontos műszaki, funkcionális & esztétikai követelmények rögzítése után épül fel és válik egy üzleti konzultáció alapjává.

A szakasz eredménye:

Két munkanapon belül elkészülő tételes árajánlat, amelyet A4-es méretű Pdf-ként jut el Önhöz.

Projekt indítás


Miután a projektben résztvevő üzletfelünkkel hitelesítettük a vállalkozói vagy keret szerződést, megkezdődik a közös együttműködés. A megrendelő részéről átadásra kerül az általa vázolt koncepció vagy a gyártásra szánt termék teljes specifikációja. Általános igazság, hogy nincs két egyforma feladat, ezért azt személyesen, minden részletre kiterjedően át kell nézni egy workshop alkalmával. Így a következő fázis a kézi rajzzal történő tervezés idő menedzsmentben hatékony lesz. A kommunikáció gyorsaságát növeli a megrendelővel való közös projekt menedzser software használata is, a software-re személyesen teszünk majd javaslatot

A szakasz eredménye:

A feladat minden fontos részletét rögzítő A4-es Pdf dokumentáció. Ez a riport folyamatosan bővülni fog a formatervezés és gyártás előrehaladtával.

Kézi rajzzal készült koncepciók / Piac kutatás / Projekt Logótervezés


A megrendelő által a rendelkezésünkre bocsájtott benchmark kutatást a sajátunkkal frissítjük és a folyamatos kommunikációval véglegesítjük a formai ötleteinket. A kutatási eredményeinket publikus forrásokból nyerjük ezért a nem publikus szabadalmak feltérképezésére külön árajánlatot kell adunk. A skicc fázisban minimum három egymástól különböző formatervet kezdünk el fejleszteni és a szakasz végére egy irány marad. Ha még nincs a terméknek projekt arculata, ebben a szakaszban már annak megtervezésével is tudunk foglalkozni. Ennek a grafikai tervezésnek az eredménye egy olyan arculati kézikönyv amely például segíti a leendő termék logózását egy megfelelően előkészített 2D vektoros sziluettel és tartalmazza annak RAL színeit.

A szakasz eredménye:

A megrendelő által elfogadott formaterv kézirajzzal ábrázolva és a végleges projekt arculat.

Ipari formatervezés


Itt kezdődik el az előző fázisban véglegesített formaterv 3D CAD modellezése, ekkor készül el a termék apró és finom részleteiből felépülő 3D CAD modell. Ebben a fázisban fotórealisztikus látványterveket is tudunk készíteni, amelyek egy ízléses brosurában prezentálva képesek érdemben támogatni a sales tevékenységet. A 3D tervezés lezárultával megállapíthatjuk a termék valós méretét, formájának részleteit és a súlyát. Ha a formaterv látványterve elnyeri a megrendelőnk tetszését elindulhat a prototípus szintű 3D CAD modellezés folyamata.

A szakasz eredménye:

Elkészülnek a fotórealisztikus látványtervek a prototípus fázis megkezdéséhez. Továbbá egy sales brosurához és átmeneti websitehoz elegendő képi tartalom a leendő termékhez.

Prototípus szintű 3D CAD modellezés


Ebben a fázisban készül el az ipari formaterv alapján a prototípus szintű 3D CAD modell. A prototípus gyártásnak több fokozata van; 3D műanyag & fém nyomtatás, továbbá a kis szériás vákuum öntéssel kivitelezett gyártás. Azért kínáljuk ezeket a szolgáltatás fajtákat, hogy a sorozagyártás megtervezéséhez kellő tapasztalatot gyűjtsünk össze a leendő termék ergonómiájáról, konstrukciójáról és teszteljük a működését.

A szakasz eredménye:

Az alábbi prototípus fajták gyártási lehetősége:

Árajánlat a műanyag 3D nyomtatásra
Árajánlat a fém 3D nyomtatásra / CNC marásra

A formatervezés lezárul a prototípus szintű 3d CAD modell elkészültével


Miután begyűjtöttük és elemeztük a 3D fém nyomtatott vagy a vákuum öntött próba szériából leszűrt tapasztalatokat, lehetőség nyílik a végleges formaterv CAD modelljének a felépítésére. Megállapítjuk a termék végleges Ral szín kódjait. A formaterv már nem koncepció többé hanem hamarosan valós termékké válik. Az ebben a fázisban kidolgozott formaterv dokumentációra épül majd a sorozatgyártás.

A szakasz eredménye:

A fröccsöntő szerszám készítés kiindulási pontját képző 3D CAD modell

Árajánlat a kis szériás vákuum öntésre
Árajánlat a fröccsöntő szerszám tervezésre & gyártásra
Árajánlat a nagy szériás gyártásra

Szerszám tervezés & Gyártás / Fröccsöntés


A több év alatt felhalmozott tudásbázis egy kézben van tartva, ezért a menedzsment hatékony és logisztikailag is előnyös. A megrendelő által elfogadott 3D CAD modell alapján elkészül a magas darabszámú gyártáshoz tervezett acél fröccsöntő szerszám műszaki dokumentációja, és egy utolsó egyeztetés befejezése után (CNC marással) kivitelezésre is kerül. A szerszám házainkat Meusburger normália szerint készítjük el. A sorozat nagyságától függően pedig acél vagy alumínium szerszám készül el. A szerszám készítés és fröccsöntés egy telephelyen történik, ezért időben hatékonyak tudunk lenni. A legyártott termékek raktározását a megrendelővel közösen meghatározott ideig meg tudjuk oldani.

A szakasz eredménye:

Tesztelt és ellenőrzött minőségben gyártani képes fröccsöntő szerszám elkészülte, és az előre egyeztetett magas darabszámban megvalósult termék!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Ajánlatot kérek